Uncategorized

Ev Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Ev Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Hırsızlık oranları son on yılda istikrarlı bir şekilde düşmesine rağmen bu durumdan dolayı mağduriyet yaşamak oldukça travmatiktir.  İyi haber şu ki; sağlam bir çelik kapı ,sağlam pencereler ve kaliteli bir apartman kapısı ile evinize ait her giriş noktasını güçlendirmek sizin elinizde!

Ev Güvenliğiniz Yeterli Seviyede Mi?

Fırsatçı hırsızlıkların yanı sıra bazı hırsızlar bazen diğer suçlularla birlikte çalışarak önceden bir mülkü araştırır. Bu nedenle potansiyel bir hırsızın evi değerlendirmek için saklanabileceği net bir yer olmadığından evde her zaman birileri varmış gibi göstermek önemlidir. Tatilde olduğunuzu belli etmemenizde fayda vardır. Evde olmadığınız zamanlarda zamanlayıcılarla ara ara ışık kullanabilir veya bir arkadaşınızın veya komşunuzun ara sıra evinizi kontrol etmesini rica edebilirsiniz. Tüm bunlarla birlikte sosyal medya profilinize asla kimin ne amaçla baktığını bilemeyeceğinizden evinizin açık konumunu ve tatile gittiğinizi duyurmamak da bu önlemlerden biri olacaktır. Ev güvenliği için evinize ait bazı sorulara cevap bulmak güvenliğinizin hangi seviyede olduğunu görmeniz için bize birkaç ipucu sağlayacaktır.

  • Pencereler ve kapılar, kolay erişilebilir olmasalar bile açık bırakılıyor mu?
  • Pencere ve kapılarınızın görünür kilitleri var mı?
  • Bir bitki saksısının altında veya kapıdaki çıkıntının üzerinde olduğu gibi kolayca görülebilen veya bulunması kolay bir yedek anahtar var mı?
  • Hırsızların görülmesini önleyebilecek yüksek duvarlarınız ve çitleriniz var mı?
  • Evinize girmek, bir hırsız için gürültülü olur mu?
  • Evinizin etrafında bir hırsızın kullanabileceği merdiven var mı?
  • Kulübe veya garaj ne kadar güvenli?
  • Her zaman yüksek kaliteli asma kilitler ve güvenlik kilitleri kullanıyor musunuz?

Hırsızlar Evleri Nasıl Gözetler?

Hırsızlar, güvenliğinizdeki zayıflığı arar ve bu, evinizin önü ile başlar. Potansiyel bir hırsız, ev güvenliği konusunda bilinçli olmadığınızı gösteren tek silindirli, kilitli kapılar veya pencere kilidi eksikliği gibi işaretler arayacaktır.  Ayrıca arka kapıda bırakılan anahtarlar veya anahtarlar hala içerideyken pencere kilitleri gibi küçük görünen ancak son derece önemli olan noktalara da dikkat ederler. Hırsız, merdiven gibi ortalıkta bırakılmış aletleri arar. Ayrıca hangarların veya müştemilatların uygun şekilde kitlenip kitlenmediğini de kontrol edeceklerdir.

Eski hırsızlar, büyük olasılıkla müstakil evleri hedef alıyorlardı. Bu durum, erişim kolaylığından kaynaklanıyor olabilir. Etrafta potansiyel olarak daha fazla insan vardır, ayrıca hırsızın birçok çiti aşması gerekiyorsa arkadan hızlıca kaçmak zor olacaktır. Bununla beraber erişim yollarının gözden kaçırılıp kaçırılmadığını da değerlendireceklerdir.

Yüksek çitlere ve koruyucu duvarlara sahip çitler hırsızların dışardan görünmesini zorlaştırdığı için aslında hırsızların işini kolaylaştıracaktır. Bir hırsız, hedef alacağı bir mülkü seçtikten sonra, ev güvenliği hakkında bilinçli olup olmadığınızı görmek için genellikle bir süre izler. Daha profesyonel hırsızlar, iki veya üç gün boyunca izlemeye devam eder. Bunun için çöplerinizi karıştırabilir, sizi araştırabilir ve eve ait sabit numara bulduğunda bunu evde olup olmadığınızı anlamak için kullanabilir. Bu duruma benzer olarak sosyal medyanızı veya çevrimiçi varlığınızı da kontrol edebilirler. Daha da ileri gidip sadece kapıyı çalabilir ve evde biri varsa bir çalışanı taklit ederek işle ilgili bir soru soruyormuş gibi davranabilirler.

Hırsızları Ne Durdurur?

Hırsızları Ne Durdurur?

Hırsızları Ne Durdurur?

Yapılan araştırmalar ve bazı hırsızlarla yapılan anketlere göre hırsızları durduran şeyler, hırsız alarm sistemleri, köpek, evde birilerinin olması, kablosuz ev güvenlik kameraları, dış mekan/sensör ışıkları olarak ilk sıralarda gelmektedir.

Neyse ki ev güvenliği için birçok düşük maliyetli çözüm yolu bulunmaktadır.

Görünür Hırsız Alarmları

Hırsız alarm sisteminiz varsa potansiyel hırsızların alarmınız olduğunu bilmeleri için harici bir siren veya ‘zil kutusunun’ evinizde açıkça göründüğünden emin olun.

Alarm türleri ve fiyatları, alarm almayı düşünüyorsanız nelerden kaçınmanız gerektiği konusunda bir araştırma yapmak sizin için ve bütçeniz için uygun olacaktır.

Tam bir alarm sistemi için bütçe ayıramıyorsanız bunun yerine uygun fiyatlara satılan sahte hırsız alarm kutuları da alabilirsiniz.

Evlerde Kapı Güvenliği

Evlerde Kapı Güvenliği

Evlerde Kapı Güvenliği

Bir pencereye veya kapıya kilit takarken kullanabileceğiniz en sağlam vidaları kullanın ve hepsinin standartlara uygun olduğundan emin olun. Ek olarak, aşağıdaki tavsiyeye uyun:

  • Kapı çerçevelerinin ve kapıların sağlam olduğundan emin olun. Dış kapılarınız en az 4.4cm kalınlığında olmalı ve 10cm menteşelerle asılmalıdır.
  • Kapılar ideal olarak TSE’ye göre test edilmiş bir gömme kilit ile donatılmalıdır.
  • Ahşap kapılar, kasaya ve kilidin etrafına takılan çelik şeritler ile daha güçlü hale getirilebilir.
  • Cam panelli kapılar daha az güvenlidir. Ancak ekstra koruma için lamine cam veya plastik cam filmi ile donatılabilir.
  • Yeni bir kapı alıyorsanız sağlam bir çelik kapı tercih etmelisiniz. Ayrıca her çelik kapının yüksek güvenliğe ve sağlamlık için kapsamlı bir donanıma sahip olmadığını unutmamalısınız.
  • Kapınızı emniyet mandalı ile kilitleyebilir ve kapınızın önünü kontrol edebilmek için gözetleme dürbünü kullanabilirsiniz.

Pencere Güvenliği

  • Evin hiçbir yerinde pencereleri açık veya kilitli bırakmayın.
  • Kolayca erişilebilen pencerelerin ev güvenliği için çift camla donatılmasında fayda vardır. Lamine cam veya plastik cam filminin kırılması daha zordur, bu nedenle kolay erişilebilir pencereler için bunu göz önünde bulundurun.
  • En güvenli sonuç için sadece kolu sabitleyenler yerine pencereyi çerçeveye sabitleyen kilitler alın.

Ev Güvenlik Aydınlatması

Elle yaktığınız veya hareketle tetiklenen dış mekan lambaları, hırsızın daha görünür olmasını sağlamak için iyi bir yoldur ve bu da onları caydırmak için oldukça etkilidir. Ancak komşuları rahatsız etmemek için bunları aşağıya doğru yönlendirmeye özen gösterin ve eviniz bir yola yakınsa sürücülerin gözlerinin almamasına dikkat edin. İç mekan aydınlatması ile, bir hırsızın siz evde değilken bile sizin evde olduğunuzu düşünmesini sağlayın. Evdeki ışıkları, TV’leri ve/veya radyoları açıp kapatabilen zamanlayıcılar kullanmak ev güvenliği için ekonomik aydınlatmada maliyet açısından da faydalı olacaktır. TV kapandıktan beş dakika sonra ışığı kapatmak gibi senkronize şekilde çalışması hırsızların bunun bir yanıltmaca olmadığını düşünmesini sağlamanın iyi bir yoludur.

Kablosuz Ev Güvenliği Kameraları

CCTV veya kablosuz güvenlik kameraları (iç veya dış) hırsızları engellemek için ekstra bir ev güvenliği önlemi olabilir.  Bir araba yolunu veya arka girişi gözlemek için dış mekan modeller ile birisi içeri girdiğinde sizi uyaran iç mekan kameraları da dahil olmak üzere çok çeşitli kablosuz güvenlik kamerası bulunmaktadır.

Dikkate alınması gereken başka bir ürün de akıllı bir kapı zilidir. Ön kapınız için dijital olarak koruma görevi görebilir. Ev güvenliği için şüpheli ziyaretçiler için sizi uyarırken, tanıdık misafirler için size haber verir.

Yangın Dedektörleri

Yukarıdaki tüm güvenlik önlemlerinin yanı sıra kendinizi diğer tehlikelerden korumak için bir yangın dedektörü ve karbon monoksit monitörü de kurmayı da düşünebilirsiniz. Ev güvenliği için bu ürünü tek başına veya hırsız alarmları içeren bir paketin parçası olarak da satın alabilirsiniz.

Ev Sigortası ve Ev Güvenliği

Çoğu sigortacı, sigorta yapmadan önce tüm ev girişlerinde minimum güvenlik seviyesine sahip olduğunuzu kanıtlamanızı isteyecektir. Bu kilitlerin gömme tip kilitler olması ve minimum ev güvenliği standartlarını karşılaması gerekmektedir.

Bazı sigortacılar bunu şart koşmasa da muhtemelen sigortacınızın erişilebilir tüm pencerelerinizde de kilit olmasını bekleyecektir. Bu nedenle tüm bodrum ve zemin kat pencerelerinize ve ayrıca bir drenaj borusuna veya duvara tırmanarak erişilebilecek herhangi bir pencereye kilit koymak, sigorta yaptırırken işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir